NASIONA CHIA 1kg
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Nasiona chia wykorzystywane są w kuchni do przygotowywania:
-
puddingów,
-
deserów,
-
wypieków i innych potraw.
Nasiona można spożywać w całości lub zmielone i dodawać do jogurtów, płatków śniadaniowych i sałatek.
Namoczone nasiona chia można wykorzystać jako zagęstnik do zup i sosów.
Nasiona chia określane są mianem superfoods, co znaczy, że zaliczane są do żywności funkcjonalnej.
Wpływają korzystnie na stan naszego zdrowia,
wspomagają procesy trawienne i pomagają utrzymać prawidłowy poziom cukru w organiźmie.
Regularne spożywanie nasion chia może pozytywnie wpłynąć na nasz organizm.
Nasiona chia - wartości odżywcze, kalorie (w 100 g)
Wartość energetyczna - 444 kcal
Białko ogółem - 16.15 g
Tłuszcz - 30.74 g
Węglowodany - 42.12 g
Błonnik - 34.4 g
Kwasy tłuszczowe
nasycone - 3.330 g
jednonienasycone - 2.309 g
wielonienasycone - 23.665 g
tłuszcze trans - 0.140 g
Chia należy z umiarem jeść, podobnie jak siemię lniane czy otręby.
Dawka dobrze tolerowana wynosi 20 gramów (około 1,5 łyżki) nasion chia, dwa razy dziennie.
Skład:100% nasion chia
Pochodzenie: Paragwaj/Peru/ Boliwia/Argentyna (w zależności od partii.)
Masa netto: 1 kg
Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy
a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.