MAJERANEK 100g
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
W kuchni wykorzystuje się zarówno świeże, jak i wysuszone liście majeranku.
Przyprawa ta idealnie nadaje się do wielu rodzajów dań.
Ziele z pewnością warto dodać do potraw, które bazują na tłustych mięsach.
Majeranek idealnie pasuje do grochówka, gotowana na kiełbasie oraz boczku.
Przyprawa nada również delikatności innym zupom
– np. fasolowej, żurkowi, pomidorowej czy kremowi z soczewicy.
Oprócz tego ziele dodaje się do rozmaitych sosów.
Szczególnie dobrze komponuje się ona z potrawami pomidorowymi.
Majerankiem dobrze jest również urozmaicić smak i aromat dań rybnych,
potraw opartych na kapuście (np. bigosu), pasztetów,
dresingów, sałatek czy nawet zwykłych ziemniaków.
Roślina ta doskonale ubarwia smak domowych kiełbas
Oprócz tego świetnie komponuje się z cielęciną, jagnięciną oraz drobiem.
masa netto: 100g
Kraj Pochodzenia: Egipt
Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy
a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.