
PIEPRZ CAYENNE 100g

Polityka prywatności

Zasady dostawy

Zasady zwrotu i wymiany
Pieprz cayenne (kajeński) może być używany jako przyprawa w kuchni, dodawany jest z reguły do :
-
owoców morza, przyprawia się nim ostrygi, sardynki,
-
łososia wędzonego i pstrąga, przegrzebki,
-
smażone małże, kraby, homary i raki.
Można nim posypać zupy i przekąski.
Może być spożywany z gotowanymi jajkami (na miękko, twardo), a także dodawany do omletów i sufletów.
Sprawdza się jako dodatek do:
-
mięs pieczonych, z grilla,
-
smażonych lub duszonych.
Posypuje się nim boczek przed smażeniem i używa w panierce do smażonego kurczaka, ryb i warzyw.
Dodaje pikanterii do gulaszu, zapiekanek i sosów, zwłaszcza serowych, grillowych i sosów z skorupiaków.
Może być stosowany w tworzeniu:
-
herbatników, marynat, ketchupów, czekolady i żywności wędzonej.
Skład: 100% pieprz cayenne
masa netto:100g
Kraj Pochodzenia: Chiny
Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy
a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.