CHILLI 100g
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Papryka chili znalazła bardzo szerokie zastosowanie w kuchni, w wielu regionach świata.
Jest ona nieodzownym składnikiem kuchni:
-
meksykańskiej, portugalskiej, indyjskiej i kuchni dalekiego wschodu.
W tego rodzaju kuchniach chili stanowi głównie dodatek do sosów. Często też wykorzystywana jest do marynat mięsnych.
Papryka chili znajduje szerokie zastosowanie w kuchni jako przyprawa, do potrawom ostrego smaku.
Ponadto paprykę chili wykorzystuje się do dań tradycyjnych w kuchni polskiej m.in. w leczo.
Jest popularnym dodatkiem do wyrobów cukierniczych, podkreślającym smak słodyczy.
Masa netto: 100g
Kraj Pochodzenia: Bułgaria/Chiny
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.