
SZAŁWIA 250g

Polityka prywatności

Zasady dostawy

Zasady zwrotu i wymiany
Szałwia suszona często jest opisywana jako mająca eukaliptusową i cytrusową nutę.
Suszona szałwia, zazwyczaj ma smak gorzkawy.
Często stosowana jest jako lek do zwalczanie stanów zapalnych i przeciw bólowych
Zastosowanie kulinarne szałwii:Chociaż dla niektórych ludzi ostry smak szałwii może być nieco przytłaczający, to jego działanie "ściągające",
oraz właściwość redukcji tłuszczu sprawiają, że jest to idealny dodatek do tłustych mięs,
takich jak:
-
wieprzowina,
-
gęsi i kaczka.
Szałwia pasuje do:
-
kurczaka oraz innego drobiu
-
kiełbasy i ryb (węgorz).
Jako nie codzienne połączenie z słodkawymi składnikami to szałwia dobrze komponuje się z kremem z dyni.
Napar z liści szałwii1-2 łyżeczki surowca (liści szałwii) zalewamy ½ szkl.
wrzącej wody i zaparzamy pod przykryciem przez 10 minut,
następnie odstawiamy na 10 minut, po czym przecedzamy.
Szałwia ma sosnowy smak i aromat.
Masa netto: 250g
Kraj Pochodzenia: Polska
Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy
a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.