LIŚĆ LAUROWY 50g
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Dobrej jakości suszone liście powinny być całe, o oliwkowym kolorze.
Gdy liście są brązowe, oznacza to, że już dawno utraciły swój smak. Całe liście często wykorzystuje się do:
-
gotowania,
-
a te kruszone lub mielone stosuje się w celu wzmocnienia smaku potrawy.
Jeśli będziemy przechowywać całe liście w hermetycznych pojemnikach, z dala od światła, zachowają swój smak nawet do dwóch lat.
Liście laurowe najczęściej spotkać je możemy w zupach, sosach, gulaszach,
Jest to doskonała przyprawa do ryb, mięsa i drobiu.
Liść laurowy często wchodzi w skład zalewy octowej.
Informacje o produkcie
Składniki: 100% liść laurowy
Pochodzenie: Turcja
Masa netto: 50g
Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy
a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.