PIEPRZ BIAŁY ZIARNO 600g

25,00 zł
Brutto 48h
Ilość
dostępny

 

Polityka prywatności

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu i wymiany

Pieprz biały to nic innego niż pieprz czarny pozbawiony swojej zewnętrznej warstwy. Cechuje się delikatniejszym i subtelniejszym smakiem od pieprzu czarnego, jednak ma zdecydowanie intensywniejszy aromat.

Przyprawę z pewnością warto dodawać do zup – często używa się jej do urozmaicenia żurku lub barszczu białego.

Biały pieprz fantastycznie komponuje się również w gęstych i kremowych sosach (np. na bazie śmietany), a także jako dodatek do dań ziemniaczanych, rybnych czy przy przyrządzaniu pasztetu.


Przepis na sos pieprzowy:
  • 2 łyżki ziaren pieprzu białego

  • 2 łyżki masła

  • 1 łyżka mąki pszennej

  • 200 ml wywaru warzywnego

  • 50 ml białego wina

  • 4 łyżki śmietanki kremówki

  • łyżeczka musztardy ostrej

Pieprz rozdrobnić w moździerzu. Trochę zostawić do dekoracji. Masło rozpuścić na patelni. Dodać mąkę. Ciągle mieszając chwilę razem podsmażyć robiąc zasmażkę. Śmietanę wymieszać z musztardą i razem zahartować gorącym wywarem: dodać najpierw jedną łyżkę wywaru, wymieszać, dodać kolejną i znów wymieszać. Powtórzyć jeszcze kilka razy po czym wymieszać z resztą wywaru i z winem. Przelać na patelnię energicznie mieszając żeby nie zrobiły się grudki. Dodać pieprz, lekko dosolić do smaku. Doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut, aż sos pieprzowy zredukuje się do odpowiedniej gęstości. Przelać do sosjerki i posypać całymi ziarnami pieprzu.


Masa netto:600g

Kraj Pochodzenia: Wietnam

Składniki: 100% biały pieprz



W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.     

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.




BIAŁY ZIARNO 600G

Specyficzne kody

Nowy produkt