
PIEPRZ BIAŁY ZIARNO 600g

Polityka prywatności

Zasady dostawy

Zasady zwrotu i wymiany
Pieprz biały to nic innego niż pieprz czarny pozbawiony swojej zewnętrznej warstwy. Cechuje się delikatniejszym i subtelniejszym smakiem od pieprzu czarnego, jednak ma zdecydowanie intensywniejszy aromat.
Przyprawę z pewnością warto dodawać do zup – często używa się jej do urozmaicenia żurku lub barszczu białego.
Biały pieprz fantastycznie komponuje się również w gęstych i kremowych sosach (np. na bazie śmietany), a także jako dodatek do dań ziemniaczanych, rybnych czy przy przyrządzaniu pasztetu.
-
2 łyżki ziaren pieprzu białego
-
2 łyżki masła
-
1 łyżka mąki pszennej
-
200 ml wywaru warzywnego
-
50 ml białego wina
-
4 łyżki śmietanki kremówki
-
łyżeczka musztardy ostrej
Pieprz rozdrobnić w moździerzu. Trochę zostawić do dekoracji. Masło rozpuścić na patelni. Dodać mąkę. Ciągle mieszając chwilę razem podsmażyć robiąc zasmażkę. Śmietanę wymieszać z musztardą i razem zahartować gorącym wywarem: dodać najpierw jedną łyżkę wywaru, wymieszać, dodać kolejną i znów wymieszać. Powtórzyć jeszcze kilka razy po czym wymieszać z resztą wywaru i z winem. Przelać na patelnię energicznie mieszając żeby nie zrobiły się grudki. Dodać pieprz, lekko dosolić do smaku. Doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut, aż sos pieprzowy zredukuje się do odpowiedniej gęstości. Przelać do sosjerki i posypać całymi ziarnami pieprzu.
Masa netto:600g
Kraj Pochodzenia: Wietnam
Składniki: 100% biały pieprz
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.