
PIEPRZ ZIELONY ZIARNO 500g

Polityka prywatności

Zasady dostawy

Zasady zwrotu i wymiany
Pieprz zielony ziarno to nic innego, jak niedojrzałe owoce pieprzowca - tej samej rośliny, z której uzyskuje się klasyczny czarny i biały pieprz.
W smaku jest lekko pikantny, jednak łagodniejszy od pieprzu czarnego, czy białego. Stosuje się go uniwersalnie, więc świetnie się sprawdzi jako dodatek do:
-
zup
-
sosów
-
marynat
-
mięs
-
przetworów
-
ryb
Szczególnie dobrze komponuje się przy stekach, rybach i daniach curry.
Sos z pieprzu zielonego
Składniki:
1 łyżka oliwy z oliwek
1 mała cebula
1 szklanka wywaru wołowego
½ szklanki śmietany kremówki
2 łyżki czerwonego wina
2 łyżki pieprzu zielonego z zalewy (lub suszone, uprzednio namoczone)
½ łyżeczki tymianku
sól
Przygotowanie:
Na oliwie podsmażamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i smażymy ok. 3 minut. Zalewamy całość wywarem i gotujemy ok. 10 minut, aż się zredukuje do mniej niż połowy pierwotnej objętości. Dodajemy śmietankę, wino, pieprz zielony i gotujemy do zgęstnienia ok. 3 minut. Całość doprawiamy solą i tymiankiem; podajemy na ciepło do mięsa i ryb.
Składniki: 100% pieprz zielony
Kraj pochodzenia: Indie/ Ekwador
Masa netto: 500 g
Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy
a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.