

Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Gałka muszkatołowa cała
To owoc muszkatołowca korzennego, który obecnie uprawiany jest w Indonezji i Grenadzie.
Charakteryzuje go silny zapach i intensywny, korzenny, lekko gorzkawy smak.
Jest wyjątkową, a jednocześnie uniwersalną przyprawą,
która doskonale wkomponuje się zarówno w dania słodkie jak i ostre.
Gałka muszkatołowa znana jest jako nieodłączny składnik m. in.:
sosu beszamelowego
grzanego wina
ajerkoniaku
Bardzo dobrze sprawdzi się jako dodatek do:
sosów
dań mięsnych, szczególnie z kurczakiem
owoców morza
ryb
sałatek
A także:
ciast
puddingów
kremów
Nawet mała ilość gałki muszkatołowej nada każdej potrawie wyjątkowego smaku.
Jak używać gałki muszkatołowej całej?
Gałka muszkatołowa cała ma tą przewagę nad mieloną, że zachowuje świeżość o wiele dłużej.
Może delikatnie obsychać z zewnątrz, jednak środek cały czas zachowuje wspaniały smak i aromat.
Gałkę należy zetrzeć na tarce, do przyprawienia dania wystarczy niewielka ilość (jedna, dwie szczypty).
Należy uważać, aby nie użyć zbyt dużej ilości, ponieważ w nadmiarze może być szkodliwa.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, najlepiej z dala od promieni słonecznych.
Ilość sztuk w opakowaniu: 7
Masa netto: ok. 35 g
Kraj pochodzenia: Grenada
Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy,
a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.