GAŁKA MUSZKATOŁOWA cała 7szt

10,00 zł
Brutto 48h
Ilość
dostępny

 

Polityka prywatności

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu i wymiany

Gałka muszkatołowa cała

To owoc muszkatołowca korzennego, który obecnie uprawiany jest w Indonezji i Grenadzie.

Charakteryzuje go silny zapach i intensywny, korzenny, lekko gorzkawy smak.


Jest wyjątkową, a jednocześnie uniwersalną przyprawą,

która doskonale wkomponuje się zarówno w dania słodkie jak i ostre.

Gałka muszkatołowa znana jest jako nieodłączny składnik m. in.:

  • sosu beszamelowego

  • grzanego wina

  • ajerkoniaku


Bardzo dobrze sprawdzi się jako dodatek do:

  • sosów

  • dań mięsnych, szczególnie z kurczakiem

  • owoców morza

  • ryb

  • sałatek

A także:

  • ciast

  • puddingów

  • kremów


Nawet mała ilość gałki muszkatołowej nada każdej potrawie wyjątkowego smaku.


Jak używać gałki muszkatołowej całej?


Gałka muszkatołowa cała ma tą przewagę nad mieloną, że zachowuje świeżość o wiele dłużej.

Może delikatnie obsychać z zewnątrz, jednak środek cały czas zachowuje wspaniały smak i aromat.


Gałkę należy zetrzeć na tarce, do przyprawienia dania wystarczy niewielka ilość (jedna, dwie szczypty).

Należy uważać, aby nie użyć zbyt dużej ilości, ponieważ w nadmiarze może być szkodliwa.

Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku, najlepiej z dala od promieni słonecznych.


Ilość sztuk w opakowaniu: 7

Masa netto: ok. 35 g

Kraj pochodzenia: Grenada


Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy,

a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

GAŁKA CAŁA 7SZT

Specyficzne kody

Nowy produkt