KOPEREK MIELONY 50g
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Koperek mielony (suszona łodyga kopry) znajduje w kuchni niezwykle szerokie zastosowanie.
W polskiej tradycji kulinarnej znany jest on przede wszystkim jako ważny dodatek do :
-
ziemniakóworaz klasycznej mizerii.
Koper nadaje wyjątkowego aromatu:
-
delikatnym sosom sałatkowym (przygotowanym najlepiej na bazie śmietany lub jogurtu naturalnego),
-
daniom rybnym (szczególnie pstrąg i łosoś),
-
jajkom,
-
serkom wiejskim,
-
twarogom oraz potrawom opartym na warzywach strączkowych.
Koper może również posłużyć również jako aromatyczna przyprawa do wielu zup.
• Ogórki kiszone
• Sos tzatziki
• Omlet
• Sos śmietanowy
• Mizeria
• Kapusta kiszona
• Marynowane papryczki
• Tatar
• Smażony łosoś
masa netto: 50g
Kraj Pochodzenia: Egipt
Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy
a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.