RYŻ BRĄZOWY 1KG
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
RYŻ BRĄZOWY nazywany ryżem naturalnym.
Jego ziarenka są pokryte łuską.
Dzięki temu zachowuje więcej witamin,
- składników mineralnych i błonnika niż ryż biały.
Ma lekko brązowy kolor i orzechowy smak.
Ryż brązowy wykorzystywany jest głównie do przyrządzania potraw w kuchni orientalnej.
Może być on używany jako nadzienie do pieczonych i gotowanych potraw.
Jest doskonałym dodatkiem do drobiu i różnego rodzaju mięs.
Można go podawać razem z gotowanymi warzywami lub dodawać do zapiekanek.
Ryż brązowy zyskuje obecnie na popularności także w Polsce ze
względu na dużą zawartość błonnika oraz składników mineralnych.
Wartość odżywcza produktu W 100g Wartość energetyczna 1510kJ / 360kcal
-
Tłuszcz 0,67g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,44g
-
Węglowodany 80,1g
- w tym cukry 1g
-
Błonnik 13g
-
Białko 8,5g
-
Sól 0g
Kraj pochodzenia: Pakistan/Argaentyna
Masa netto:1 kg
Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy
a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.