PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE 500 g
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Płatki drożdżowe stanowią dobre:
- źródło białka,
- witamin,
- minerałów i błonnika pokarmowego.
Płatki drożdżowe są produktem otrzymywanym z nieaktywnych, wysuszonych drożdży.
Płatki drożdżowe odznaczają się unikalnym orzechowo-serowym smakiem.
Są dodawane do różnych dań.
Doskonale sprawdzają się jako dodatek do:
-
zup,
-
sosów oraz past kanapkowych.
Płatki drożdżowe wzbogacają smak farszu do mięs oraz warzyw, a także wytrawnych babeczek.
Można je dodawać do:
-
zapiekanek makaronowych,
-
mięsnych i warzywnych, pasztetów,
-
kotletów jarskich, a nawet do koktajli owocowo-mlecznych z miodem.
Płatki drożdżowe mogą być również wykorzystywane jako:
- odżywcza posypka na tosty,
- kanapki oraz do spaghetti,
- sałatek, ziemniaków i gotowanych warzyw.
Wartości odżywcze w 100g:
-
Wartość energetyczna: 1440 kJ340kcal
-
Tłuszcz: 4g
-
w tym tłuszcze nasycone:0,7g
-
Węglowodany: 38g
-
w tym cukry: 12g
-
Błonnik: 22g
-
Białko:52g
-
Sól: 0,0g
Składniki: 100% płatki drożdżowe
Masa netto: 500 g
Pochodzenie: Estonia/Francja
Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy
a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.