AMARANTUS EKSPANDOWANY 500g
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Amarantus ekspandowany (popping)
To forma amarantusa, która cieszy się coraz większą popularnością.
Do głównych zalet poppingu należą:
-
wydłużony termin przydatności
-
gotowość do spożycia – nie wymaga żadnej dodatkowej obróbki
-
zachowanie niemal wszystkich wartości odżywczych
Amarantus jest bardzo dobrym źródłem magnezu, żelaza, a także witaminy B12.
Najlepiej sprawdzi się jako dodatek do jogurtów, owsianek i musli.
Ciekawym zastosowaniem poppingu jest także użycie go jako panierki do wytrawnych potraw.
Jest naturalnie bezglutenowy, więc alergicy i osoby cierpiące na celiakię z powodzeniem mogą wykorzystywać go w swojej kuchni.
Przepis na mus z czekoladą, bananami i poppingiem:
Składniki:
-
2-3 banany
-
2 czubate łyżki kakao
-
70 ml mleka
-
2-3 łyżki amarantusa ekspandowanego
Sposób wykonania:
Banany blendujemy z mlekiem, dodajemy kakao, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy amarantus, mieszamy i wkładamy do lodówki. Po 30 minutach deser możemy wyjąć z lodówki. Posypujemy go dodatkowo amarantusem oraz odrobiną startej czekolady.
Masa netto: 500g
Dystrybutor: Ecobi
Kraj pochodzenia: Indie
Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy
a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.