- Nowy
LIŚĆ MORWY cięty 500g
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Najważniejszą właściwościową liści morwy białej jest ograniczanie wchłaniania cukru.
Morwa do pewnego stopnia zapobiega przekształcaniu się cukrów w glukozę
i dlatego część węglowodanów zostaje niestrawiona i wydalona z organizmu.
Liście morwy białej ograniczają powstawanie tkanki tłuszczowej,
- ale jednocześnie są środkiem na stabilizację poziomu cukru w organiźmie.
Dlatego też napar z tej rośliny zalecany jest diabetykom i osobom z nadwagą.
Liście morwy białej dobrze wpływają bowiem także na poziom cholesterolu, oraz posiadają właściwości detoksykujące.
Liście morwy białej są idealnym wyborem dla osób, które:
-
cierpią na cukrzycę;
-
chcą przyspieszyć odchudzanie i zredukować nadmierną tkankę tłuszczową;
-
pragną poprawić swoją pamięć i koncentrację;
Sposób zaparzania: zalać około 1 g liści morwy białej 100 ml gorącej wody i zaparzać przez 3 do 5 minut.
Dobrej jakości suszone liście powinny być całe, o oliwkowym kolorze.
Gdy liście są brązowe, oznacza to, że już dawno utraciły swój smak. Całe liście często wykorzystuje się do:
-
gotowania,
-
a te kruszone lub mielone stosuje się w celu wzmocnienia smaku potrawy.
Jeśli będziemy przechowywać całe liście w hermetycznych pojemnikach, z dala od światła, zachowają swój smak nawet do dwóch lat.
Składniki: 100% liść morwy białej
Kraj pochodzenia: Ukraina/Polska/Chiny
Masa netto:200g
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.