1. Przesiej mąkę i proszek do pieczenia do miski. Mikserem ucieraj margarynę z cukrem, aż masa będzie kremowa. Dodaj jajko i dalej ucieraj, by połączyć składniki.
2. Do masy dosyp mąkę z proszkiem, płatki owsiane, posypkę z orzechów oraz wiórki czekoladowe i wymieszaj do połączenia składników. Przykryj folią kuchenną i wstaw do lodówki na 15 minut.
3. Podziel ciasto na 2 równe porcje i z każdej uformuj wałek o średnicy 5 cm. Owiń folią kuchenną lub pergaminem i trzymaj w lodówce, aż ciasto stwardnieje.
4. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i lekko natłuść blachę. Pokrój każdy wałek na 12 plasterków, ułóż je na blaszce, zostawiając między nimi odstęp, by mogły wyrosnąć.
5. Piecz ciasteczka ok. 15 minut, aż się zezłocą, po czym ostudź je na metalowej kratce.
Komentarze
Dodaj komentarz