Ciasteczka owsiane z czekoladą

Dodany przez: Beata Bykowska w: Root w: Komentarz: 0 Hit: 2419

Piątek to piękny dzień tygodnia, a o ile staje się piękniejszy chrupiąc owsiane ciasteczka! 

Nasza stała klientka przysłała nam paczkę tych pyszności zrobionych przy użyciu produktów Ecobi.

Za zgodą Pani Beaty dzielimy się fotorelacją, oraz przepisem, z którego skorzystała. 

Dziękujemy i pozdrawiamy Pani Beato! Ciastka są absolutnie przepyszne, Wy też musicie ich spróbować!

Składniki:

1. Przesiej mąkę i proszek do pieczenia do miski. Mikserem ucieraj margarynę z cukrem, aż masa będzie kremowa. Dodaj jajko i dalej ucieraj, by połączyć składniki.

2. Do masy dosyp mąkę z proszkiem, płatki owsiane, posypkę z orzechów oraz wiórki czekoladowe i wymieszaj do połączenia składników. Przykryj folią kuchenną i wstaw do lodówki na 15 minut.

3. Podziel ciasto na 2 równe porcje i z każdej uformuj wałek o średnicy 5 cm. Owiń folią kuchenną lub pergaminem i trzymaj w lodówce, aż ciasto stwardnieje.

4. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i lekko natłuść blachę. Pokrój każdy wałek na 12 plasterków, ułóż je na blaszce, zostawiając między nimi odstęp, by mogły wyrosnąć.

5. Piecz ciasteczka ok. 15 minut, aż się zezłocą, po czym ostudź je na metalowej kratce.

Komentarze

Dodaj komentarz