RYŻ OKRĄGŁY 1kg

11,45 zł
Brutto 48h
Ilość
dostępny

 

Polityka prywatności

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu i wymiany

Odmiany ryżu przeznaczonego do sushi mieszczą się w kategorii ryżu krótkoziarnistego .

Ryż wykorzystywany do przyrządzenia sushi jest wytwarzany z ryżu Japonica.

Ryż taki powinien być:

  • szlifowany,

  • prawie okrągły,

  • powleczony dużą ilością skrobi

(skrobia powoduje, że pomimo płukania,ryż będzie kleisty dzięki czemu łatwo posługiwać się pałeczkami).


Sposób przygotowania:

Ryż należy przepłukać kilkukrotnie zimną wodą, do uzyskania czysta wody.

  • Na jedną szklankę ryżu dodajemy ok. 1,5 szklanki wody i zagotowujemy na wolnym ogniu.
  •  Po zagotowaniu przykrywamy naczynie i gotujemy na małym ogniu około 15 min lub do momentu kiedy ryż wchłonie całą wodę.
  • Nastęnie  ugotowany ryż odstawiamy  pod przykryciem na około 7-10 min.

 

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna: 1476 kJ/348 kcal

Tłuszcz: 0,9g

- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g

Węglowodany: 78 g

- w tym cukry: 0,2 g

Błonnik: 1,9 g

Białko: 6,1 g

Sól: 0,0 g


Masa netto: 1kg

Kraj pochodzenia: Wietnam


W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.     

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.






RYŻ OKRĄGŁY 1KG

Specyficzne kody

Nowy produkt